huisstijl Contigo

Bedrijfslogo ontwerpen? Een professioneel logo ontwerp je zo!

Waar let een ontwerper op bij het ontwerpen van een professioneel logo?

Je wilt dus een (nieuw) logo? Of het nu om een modern logo gaat of om een traditioneel bedrijfslogo, het ontwerp moet naast functioneel vooral ook gewoon mooi zijn. Maar wat is een mooi en professioneel logo? Een logo ontwerp dient vooral te kloppen, wat mooi is bepaal jij zelf. Maar er zijn wel degelijk handvatten zodat je logo ontwerp traditioneel of juist helemaal van deze tijd is. Als het ontwerp van het bedrijfslogo de juiste uitstraling heeft en jij wordt er vrolijk van, is de missie geslaagd.

De juiste uitstraling van een professioneel logo ontwerp

Het is dus verstandig om eerst te bepalen wat jouw bedrijfslogo ontwerp moet uitstralen. Hoe wil je dat jouw (potentiële) klant jouw bedrijf of merk ziet. Bij een professioneel logo ontwerp houd je hier rekening mee. Een strak logo ontwerp met rechte vormen heeft een hele andere uitstraling dan een logo met krullen en bloemetjes bijvoorbeeld. Ook de keuze van de juiste kleuren en kleurencombinaties is heel belangrijk bij het ontwerpen van een bedrijfslogo. Hieronder zie je wat kleuren en vormen doen met een logo. Al deze bedrijven zijn werkzaam in dezelfde branche maar toch kiezen ze voor uiteenlopende stijlen.

logo ontwerp Solar
logo ontwerp Zwarte Cross
logo ontwerp Qlimax

Een zakelijk of persoonlijk logo ontwerp

De vraag die je jezelf kunt stellen is: hoe wil ik mijn klanten benaderen? Persoonlijk of zakelijk? Bij het ontwerpen van het bedrijfslogo houd je dit in het achterhoofd. Een kozijnenleverancier wil zich waarschijnlijk heel anders profileren dan een restaurant. Terwijl de doelgroep zo maar eens dezelfde zou kunnen zijn. Een professioneel logo ontwerp voor een restaurant kan daardoor een hele andere uitstraling hebben dan het ontwerp van het bedrijfslogo van een kozijnenleverancier. Als restaurant zijnde wil je wellicht een warm, persoonlijk en sfeervol logo ontwerpen. Als kozijnenleverancier denk je wellicht meer aan strakke, zakelijke vormen voor het logo ontwerp omdat dat beter past bij het product dat je levert.

Wat doen kleuren met jouw logo ontwerp

Wanneer je hebt gekozen welke stijl van bedrijfslogo ontwerp bij jou past, zoek dan de juiste kleuren erbij. Ook met kleur kun je namelijk uitstralen wie je bent. Laat je logo ontwerper daarvoor verschillende kleurencombinaties van het professionele logo ontwerp opstellen. Blauw en groen staan bijvoorbeeld voor een zakelijk bedrijfslogo maar ook voor helder, vertrouwd, schoon en fris. De kleuren rood, bruin en paars voor een warm, persoonlijk logo ontwerp.

Zakelijke, vertrouwde en frisse kleuren:

logo ontwerp Oral B
logo ontwerp Van Rulo kozijnen
logo ontwerp Politie

Warme, persoonlijke kleuren:

logo ontwerp Coca-Cola
logo ontwerp Douwe Egberts
logo ontwerp De Karpettenhoek

Een typografisch logo ontwerpen of een professioneel logo ontwerp met beeldmerk

Een typografisch logo ontwerp is minimalistisch van aard. Het gekozen lettertype bepaalt de uitstraling van jouw logo ontwerp. Je hebt talloze verschillende lettertypes en in Google webfonts kun je heel eenvoudig jouw bedrijfsnaam invoeren en zien hoe het lettertype overkomt als logo. Met een schreefletter (met horizontale streepjes onder aan de letter) kun je een warm en traditioneel logo ontwerp realiseren. Zonder schreef zijn de letters zakelijk en modern van aard en kun je dus eerder een zakelijk logo ontwerp realiseren.

Wat tegenwoordig vaak goed werkt is om een typografisch logo ontwerp te voorzien van een subtiel geintje. Dit is vaak wel veel lastiger dan je zou denken, juist omdat het zo subtiel moet zijn: de kunst van het weglaten. Hierdoor valt het ontwerp van het bedrijfslogo vaak wel op en wordt het gewaardeerd. Het is wel van belang dat je bedrijfsnaam een dergelijk speels logo ontwerp toe laat.

logo ontwerp You Frame
logo ontwerp Pikseli
logo ontwerp Contigo
logo ontwerp Panda

Naast de typografische bedrijfslogo’s zijn er ook professionele logo ontwerpen met losse beeldmerken. Een goed ontwerp zal herkenning oproepen. Dat is namelijk het doel van het ontwerp van een beeldmerk. Vaak hoor ik dat klanten hele verhalen over hun bedrijf als het ware in het beeldmerk op willen nemen. Dat is echt niet nodig. Het beeldmerk moet helder en eenvoudig zijn, dan zal het ook eerder blijven hangen bij je doelgroep. En als het bedrijfslogo ontwerp, met beeldmerk, écht heel goed is en blijft hangen dan kan het zelfs zonder tekst gebruikt worden.
Naast deze varianten kun je ook kiezen voor een professioneel logo ontwerp met een combinatie van tekst en beeld.

logo ontwerp Nespresso
logo ontwerp Kind & Ouder thuis
logo ontwerp Blauwgroep
logo ontwerp BCC

Ik hoop dat ik je een juiste eerste richting heb kunnen bieden naar het ontwerp van een nieuw logo. Wanneer je interesse hebt in een logo van FlinQ ontwerp of je hebt andere vragen, dan kun je altijd contact met me opnemen. Heel veel succes in ieder geval!

Delen mag, graag zelfs!